HTML

Hétköznapi kultúrcseppek

Ez a blog hétköznapi kultúránk darabkáival foglalkozik. Tv műsorok, reklámok, politika és a satöbbi :) Ebben benne van az is, hogy kritikákat fogalmazok meg a saját szemszögemből. De az írásaim semmiképp sem mennek át "agyatlan fikázásba".

Friss topikok

Címkék

1 (1) 2012 (2) 2013 (1) 2014 (1) 4DX (1) 8 (1) Adam (1) Alex (1) Alkonyat (1) apa (1) apartman (1) árak (1) Balaton (1) Bándy (1) barom (1) béke (1) Bella (1) béna (1) beszámoló (2) beszéd (1) Bibione (1) Bochkor (1) Bochkor Gábor (1) Boros (1) Boros Lajos (1) bulvár (1) Bumeráng (1) bűnök (1) büntetés (1) Bye (1) ByeAlex (1) célközönség (1) csillag (2) dal (1) dalfesztivál (1) depresszió (1) díj (1) echo (1) Echo Tv (1) Edward (1) ég (1) Éhezők (1) ellenség (1) ellenségkép (1) élmény (1) ének (3) és (1) Eurovíziós (1) felvonulás (1) Ferenc (1) film (4) filmkritika (2) foci (1) focista (1) gondolat (1) gyenge (1) gyilkos (1) gyilkosság (1) győzelen (1) gyűlölet (1) halál (1) halálbüntetés (1) Hollandia (1) homoszexuális (1) igénytelen (1) ingyen sör (1) Izrael (1) Jacob (1) játék (1) jogok (1) Kata (1) kereskedelmi tv (1) kisebbség (1) kocsi (1) könyv (1) kretén (1) kritika (2) labdarúgás (1) maffia (1) magyar (3) Magyarország (1) magyarság (1) március 15 (1) Mark Wahlberg (1) máv (1) megasztár (2) megszűnik (1) Mila Kunis (1) mozi (3) műsor (4) negatív (1) nemzetek (1) Neo Fm (1) nyaralás (1) Olaszorszég (1) Orbán (1) örök élet (1) ostobaság (2) pálya (1) pártok (1) plüssmackó (1) pocsék (1) politika (1) politikai (1) Pride (1) producer (1) rádió (1) rap (1) reggeli (1) romantika (1) rossz (1) sajtó (1) sajtószabadság (1) Sandler (1) sekélyes (1) selejtező (1) siralmas (1) sorozat (1) stadion (1) szánalmas (1) Szaniszló (1) Szaniszló Ferenc (1) szappanopera (1) szavazás (1) szégyen (1) szerelem (1) szerelmek (1) születik (2) szurkolók (1) Tácsics (1) Tácsics díj (1) tánc (1) Ted (1) tehetségkutató (1) tehetségtelen (1) tengerpart (1) troll (1) tüntetés (3) TV (1) tv (2) TV2 (1) tv show átlagos éden hotel (1) Twilight (1) üdülés (1) unalmas (1) út (1) utazás (2) vámpír (1) vasút (1) VB (1) vereség (1) vetélkedő (1) Viadala (1) vígjáték (2) Világpanoráma (1) Voga (1) Voga János (1) vonat (1) zene (1) zsidó (1) zsűri (1) Címkefelhő

Megatroll, Troll-faktor és Troll születik

2012.03.19. 14:23 csabapayne

Az előző postomat egészíteném ki azzal a jelenséggel, ami tv-s tehetségkutatóknak ma mártrollface.jpg az egyik
legérdekesebb részévé vált. Ez a beválogatás. Itt mutathatják meg azok a tudásukat egy 4 tagú zsűri előtt, akik életük megváltását a " magasságos médiától" várják. Nem tartom kizártnak, hogy a tehetségesebbeket már a műsor előtt megkeresték a csatorna képviselői egy szerződéssel, hogy "produkáld magad nekünk tehetségkutató műsorunkban "x" adáson keresztül és akár még egy lemez szerződésre is jó leszel valakinél.
Vagyis ha én műsorigazgató lennék, nem bíznám a véletlenre, hogy idén vajon milyen lesz a termés azokból, akik az utcáról a színpadra tódulnak. Így én előre megkeresnék pár ügyes embert, hogy biztosan hozza az elvárt szintet. Ők pedig azt a látszatot keltik a műsorban, hogy csak úgy belecsöppentek a semmiből a rivaldafénybe.


Na de a beválogató műsor nem is róluk híresült el hanem a trollokról. Mert úgy látszik, trollok nem csak fórumokon, chatszobákban és a facebook kommentek közt léteznek, hanem ha alkalmuk nyílik rá, akkor a tv-be is betolják az arcukat. A kereskedelmi csatornák pedig egy ideje rájöttek arra, hogy a trollok is eladhatók, mivel negatív érzelmeket váltanak ki az emberekből. Vagy csak röhögünk rajtuk, mert olyan szánalmasak.


Az igazi troll-faktor

Ezek a balfékek önismeret és ego-kontroll hiányában, szerencsétlenkednek egyet a színpadon, amit csodálkozó tekintettel hagynak el. Közben azon siránkoznak, hogy "Hát az én falumban mindenki szereti ahogy énekelek!" Vagy pedig: "Anyám szerint tehetséges vagyok!"
De léteznek olyanok is akik tudják, hogy képesek akkora marhaságot csinálni amit ezek a színvonaltól elrugaszkodott kereskedelmi tv csatornák leadnak majd főműsoridőben is. És otthon, vagy a kollégiumban örülnek a haverokkal együtt, hogy "Igen, megcsináltuk, baromkodtunk a tv-ben!"
A trollokkal tarkított felvezetők nélkül hamar unalomba is fulladna egy ilyen műsor. és nem adnának kellő kontrasztot a valóban tehetséges előadóknak, mikor az aranytorkú énekest egy kappanhangú után vágnak be. (Így született a "bikicsunáj" , aki indirekt reklámot is keltett a műsornak.)

Gyanítom, hogy az ebben rejlő lehetőséget megérezte a nem túl színvonalas műsorairól ismert RTL Klub. És most először a folyton próbálkozó trollok egyike megkapta a csatorna kegyeit és tovább trollkodhat (azoknak akik erre egyáltalán kíváncsiak). De a negatív hős is hős, aki képes negatív érzéseket kelteni a bamba nézőkben, akik aztán irigykedve csámcsoghatnak majd rajta. (A média kiszolgálja őket is). És íme... Troll születik:

Dopeman (aki ezzel a stílussal vált ismertté), most biztos büszke lehet, hogy egy ilyen szerencsétlennek az alvilági rap stílusból annyi marad meg, hogy cefetül mocskosan kell beszélni. Most sokan azt gondolják, hogy a zsűri hülye mert továbbengedett egy ilyen színvonaltalan produkciót. De a zsűri is csak része a show-nak és ezt a trollt is csak a cirkusz kedvéért engedték tovább, mert a negatív hős talán még jobban megmozgatja az embereket, mint a pozitív példa. A paraszt üti a bástyát, a nézettség pedig üti a színvonalat... sakk matt!

Szólj hozzá!

Címkék: megasztár béna rap ének barom csillag születik tehetségtelen troll

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturcseppek.blog.hu/api/trackback/id/tr204325750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása