HTML

Hétköznapi kultúrcseppek

Ez a blog hétköznapi kultúránk darabkáival foglalkozik. Tv műsorok, reklámok, politika és a satöbbi :) Ebben benne van az is, hogy kritikákat fogalmazok meg a saját szemszögemből. De az írásaim semmiképp sem mennek át "agyatlan fikázásba".

Friss topikok

Címkék

1 (1) 2012 (2) 2013 (1) 2014 (1) 4DX (1) 8 (1) Adam (1) Alex (1) Alkonyat (1) apa (1) apartman (1) árak (1) Balaton (1) Bándy (1) barom (1) béke (1) Bella (1) béna (1) beszámoló (2) beszéd (1) Bibione (1) Bochkor (1) Bochkor Gábor (1) Boros (1) Boros Lajos (1) bulvár (1) Bumeráng (1) bűnök (1) büntetés (1) Bye (1) ByeAlex (1) célközönség (1) csillag (2) dal (1) dalfesztivál (1) depresszió (1) díj (1) echo (1) Echo Tv (1) Edward (1) ég (1) Éhezők (1) ellenség (1) ellenségkép (1) élmény (1) ének (3) és (1) Eurovíziós (1) felvonulás (1) Ferenc (1) film (4) filmkritika (2) foci (1) focista (1) gondolat (1) gyenge (1) gyilkos (1) gyilkosság (1) győzelen (1) gyűlölet (1) halál (1) halálbüntetés (1) Hollandia (1) homoszexuális (1) igénytelen (1) ingyen sör (1) Izrael (1) Jacob (1) játék (1) jogok (1) Kata (1) kereskedelmi tv (1) kisebbség (1) kocsi (1) könyv (1) kretén (1) kritika (2) labdarúgás (1) maffia (1) magyar (3) Magyarország (1) magyarság (1) március 15 (1) Mark Wahlberg (1) máv (1) megasztár (2) megszűnik (1) Mila Kunis (1) mozi (3) műsor (4) negatív (1) nemzetek (1) Neo Fm (1) nyaralás (1) Olaszorszég (1) Orbán (1) örök élet (1) ostobaság (2) pálya (1) pártok (1) plüssmackó (1) pocsék (1) politika (1) politikai (1) Pride (1) producer (1) rádió (1) rap (1) reggeli (1) romantika (1) rossz (1) sajtó (1) sajtószabadság (1) Sandler (1) sekélyes (1) selejtező (1) siralmas (1) sorozat (1) stadion (1) szánalmas (1) Szaniszló (1) Szaniszló Ferenc (1) szappanopera (1) szavazás (1) szégyen (1) szerelem (1) szerelmek (1) születik (2) szurkolók (1) Tácsics (1) Tácsics díj (1) tánc (1) Ted (1) tehetségkutató (1) tehetségtelen (1) tengerpart (1) troll (1) tüntetés (3) TV (1) tv (2) TV2 (1) tv show átlagos éden hotel (1) Twilight (1) üdülés (1) unalmas (1) út (1) utazás (2) vámpír (1) vasút (1) VB (1) vereség (1) vetélkedő (1) Viadala (1) vígjáték (2) Világpanoráma (1) Voga (1) Voga János (1) vonat (1) zene (1) zsidó (1) zsűri (1) Címkefelhő

Néhány gondolat a 8-1 -es meccs végén, egyenesen a focisták fejéből

2013.10.12. 11:40 csabapayne

Az alábbi gondolatokat, mindenki szabadon illessze bármely Magyar válogatott focistához a Hollandia - Magyarország 8-1 -es meccs után. Persze a történet fiktív, de egy ilyen zakót mi mással lehet magyarázni, mint az alábbiakkal:

Focista #1
Hát... ezen a meccsen is túl vagyunk, és a hajam most sem esett szét, Pepe haverom egy zseni, hogy ezt a zselét ajánlotta, na meg egy kis lakkot. Azért mégis csak Amszterdamban voltunk, ennyi ember előtt azért ki kell nézni valahogy.  Sanyi bácsi meg egy vén nyomi, végre lemondott. Már azt hittük Bukarest után veszi a kalapját és megy a náthásba, ilyen szar taktikával mégis mit akart?! VB nyeretni velünk ?! Na nem mintha annyira erőltettem volna magam, de minek... hogy csak 4-et kapjunk és rottyon legyek a jövő hétre? Azért a belga másodosztályban kemények az edzések. Persze, ha szólók neki, hogy: "Sanyi bá' ez felállás így nem lesz jó", akkor megnézhetem magam, azt legközelebb mikor jutottam volna el ebbe a gyönyörű stadionba?! Max. nézőként...

Focista #2
Csessze meg... azt hittem lazábbra veszik a hollandok. Bukarestben akkora volt rajtunk a nyomás, most meg ezek is nekünk jöttek. Most csak azért mert az észtek ellen szerencsénk volt és 5-1 re nyertünk??? F***om az egész válogatott hercehurcába! Egyáltalán milyen állat tud ennyit futni, mint ezek hollandok? Majd nyilatkozok valami szomorút, csak ne tűnjön túl flegmának... ja és a hajam is jól álljon a kamera előtt. Majd a klubcsapatomban megmutatom, hogy megy ez jobban is és talán az év végére meg is tudom végre venni azt az új Fordot, unom már a BMW-met. Remélem ez edzőm nem vette olyan komolyan ezt a meccset, mert megint mehetek a kispadra, aztán még a végén kölcsönadnak jövőre az osztrák másodosztályba valami hegyi pásztorokhoz. Ha nagyon firtatnák ezt a meccset a klubnál majd kimagyarázom, hogy a többiek húztak le, ezekkel nem lehet focizni.

Focista #3
Válogatott lettem a 20-as éveim elején, itthon én vagyok a király a fociban. Anno nagy mákom is volt, hogy a fater rendesen fizetett az akadémiának és az akkori edzőnknek Lacibának is. Még jó hogy bekerültem akkor az U19-be... onnan pedig csak ki kellett várnom, hogy a többi csóró pöcs kikopjon mellőlem. Aztán U21, majd egyszer csak itt találom magam Amszterdamban... hiába így kell ezt csinálni. Arról pedig k***ára nem tehetek, hogy nem vagyunk egy súlycsoportban ezekkel a hollandokkal. Basszus, hogy futnak már, szerintem ezek kilómétereken át tudnának sprintelni. Ilyen körülmények közt minek küzdjek? Sanyi bá'-ért? Vén hülye... majd a következő szövetségi kapitány talán rájön, hogy ha kicsit "együttműködőbb velünk", akkor talán mi is fogunk úgy játszani, hogy ne neki kelljen szégyenkezve elpucolni a székéből. Azt hittem erre már rájött a bajnokságban töltött évei alatt. Jó pár edzőnek beletört a bicskája, amikor túl sokat követelt tőlünk. Jövőre talán keresek egy ügynököt, aki eljuttat a Finn bajnokságba, ott legalább nyugi van és még pénz is. Max. nem lesz akkora verdám, mint a Balázsnak.

Focista #4
Egy picit fostam az elején, hogy nem fog összejönni, de sikerült. Hát va'zzeg 4,9-es szorzó volt a Bwin-en arra, hogy Hollandia 6 gól fölött rúg nekünk. Hát még jó hogy megérte! Most mi lett volna, ha csak 4-et kapunk... mi rúgunk nekik 5-öt vazze' ?! ... na ugye hogy nem... azt még a pénzemtől is elesek. Most miért vazze'... kijutok valaha is EB-re VB-re?! Fogok valaha a BL-ben focizni? ... akkor meg... minek erőltessem. A szurkolók miatt??? Ócska kis suttyók ha nem úgy megy a játék már rögtön hőbörögnek... bekaphatják ők is. De a hajam legalább tök tuti lett erre a meccsre is.

Focista #5
Ez nagyon kemény történet volt. Behívtak a keretbe... Amszterdamba mentünk öcsém... még jó, hogy nem tett be Sanyi bá' a kezdőbe, így nyugodtan tolhattam egy kövér dzsangát az egyik coffee shopban, habár a többiek sem voltak túl izgulósak. Vettem egy kis gombát is, majd benéztünk a lányokhoz végül... most komolyan... ha más Amszterdamba eljut, akkor mégis mit csinál ott... biciklizik ?!  Az első félidőben már 4-gyel mentek a hollandok, így a szünetben bedobtam a gombát, ha már úgy is kikapunk, legalább ne legyek tök depis a meccs végére, olyan szépen indult ez a nap a srácokkal. Bedobtam sutyiban a gombát, erre 2 perc múlva odajön hozzám Sanyi bá', hogy menjek melegíteni, mert becserél. Hát... köpni nyelni nem tudtam, néhányan a srácok közül már így is szívtak valami finomságot a meccs előtt... Korcsmár azt mondta alig bírta visszatartani a röhögést a himnusz alatt, mert azt elefántok trombitálták a hátunk mögött. Vajon miért nem mertek a srácok közül többen is a hollandok közelében lenni?! Egy egy akciónál úgy nekik csattantak volna... csoda, hogy tudták merre futnak. Na de én... beszaladtam a pályára... azt se tudtam hol a labda... aztán egyszer csak berepült egy bazi nagy narancssárga disznó a pályára és hirtelen úgy éreztem, mintha egy nagy narancsszínű levesben úszkálnék, nagyon kész voltam. És ott volt Robben, akinek olyan feje volt, mint egy vérszomjas borznak... csoda, hogy a közelébe sem mentem?! És még mesélhetnék... De a lényeg: állok a kapu közelében, bámulom a szivárványt az Amszterdami éjszakában a stadion felett és egyszer csak látom, hogy repül felém a labda... és ott a kapu. Na mondom, most akkora gólt fejelek, hogy szétesik téglákra a stadion. GÓÓÓL! De Ádám azonnal rám üvöltött, hogy: NE MÁR TE HÜLYEGYEREK EZ ÖNGÓL! Ekkor látom, hogy jön felém Robben azzal a rusnya borz fejével én pedig vakonddá lényegültem, hogy beássam magam a földbe, nehogy elkapjon... húúú kemény volt. Végül valami hajókürt szólt, de kiderült a bíró sípja és vége a meccsnek, az eredményjelzőn pedig folyton japán anime pornó ment, de a végén egy lehetetlen matematikai feladványt mutatott: végtelen mínusz egy (8-1)... hát nagyon kész voltam. A szívás csak az volt, hogy utána szomorúnak kellett mutatni magunkat, amíg el nem tűntünk a kamerák elől.

1 komment

Címkék: játék magyar foci gondolat stadion 1 szánalmas szégyen selejtező labdarúgás vereség pálya 8 siralmas szurkolók focista gyenge Magyarország Hollandia VB győzelen

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturcseppek.blog.hu/api/trackback/id/tr975564764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása