HTML

Hétköznapi kultúrcseppek

Ez a blog hétköznapi kultúránk darabkáival foglalkozik. Tv műsorok, reklámok, politika és a satöbbi :) Ebben benne van az is, hogy kritikákat fogalmazok meg a saját szemszögemből. De az írásaim semmiképp sem mennek át "agyatlan fikázásba".

Friss topikok

Címkék

1 (1) 2012 (2) 2013 (1) 2014 (1) 4DX (1) 8 (1) Adam (1) Alex (1) Alkonyat (1) apa (1) apartman (1) árak (1) Balaton (1) Bándy (1) barom (1) béke (1) Bella (1) béna (1) beszámoló (2) beszéd (1) Bibione (1) Bochkor (1) Bochkor Gábor (1) Boros (1) Boros Lajos (1) bulvár (1) Bumeráng (1) bűnök (1) büntetés (1) Bye (1) ByeAlex (1) célközönség (1) csillag (2) dal (1) dalfesztivál (1) depresszió (1) díj (1) echo (1) Echo Tv (1) Edward (1) ég (1) Éhezők (1) ellenség (1) ellenségkép (1) élmény (1) ének (3) és (1) Eurovíziós (1) felvonulás (1) Ferenc (1) film (4) filmkritika (2) foci (1) focista (1) gondolat (1) gyenge (1) gyilkos (1) gyilkosság (1) győzelen (1) gyűlölet (1) halál (1) halálbüntetés (1) Hollandia (1) homoszexuális (1) igénytelen (1) ingyen sör (1) Izrael (1) Jacob (1) játék (1) jogok (1) Kata (1) kereskedelmi tv (1) kisebbség (1) kocsi (1) könyv (1) kretén (1) kritika (2) labdarúgás (1) maffia (1) magyar (3) Magyarország (1) magyarság (1) március 15 (1) Mark Wahlberg (1) máv (1) megasztár (2) megszűnik (1) Mila Kunis (1) mozi (3) műsor (4) negatív (1) nemzetek (1) Neo Fm (1) nyaralás (1) Olaszorszég (1) Orbán (1) örök élet (1) ostobaság (2) pálya (1) pártok (1) plüssmackó (1) pocsék (1) politika (1) politikai (1) Pride (1) producer (1) rádió (1) rap (1) reggeli (1) romantika (1) rossz (1) sajtó (1) sajtószabadság (1) Sandler (1) sekélyes (1) selejtező (1) siralmas (1) sorozat (1) stadion (1) szánalmas (1) Szaniszló (1) Szaniszló Ferenc (1) szappanopera (1) szavazás (1) szégyen (1) szerelem (1) szerelmek (1) születik (2) szurkolók (1) Tácsics (1) Tácsics díj (1) tánc (1) Ted (1) tehetségkutató (1) tehetségtelen (1) tengerpart (1) troll (1) tüntetés (3) TV (1) tv (2) TV2 (1) tv show átlagos éden hotel (1) Twilight (1) üdülés (1) unalmas (1) út (1) utazás (2) vámpír (1) vasút (1) VB (1) vereség (1) vetélkedő (1) Viadala (1) vígjáték (2) Világpanoráma (1) Voga (1) Voga János (1) vonat (1) zene (1) zsidó (1) zsűri (1) Címkefelhő

Mozifilmek az ősz kezdetén

2012.09.18. 09:28 csabapayne

Talán mi lettünk túl válogatósak az idők során ... ?! Nem tudom.

A párommal már rég voltunk moziban, így szeptember első hetében jött az ötlet, hogy nézzünk meg valami filmet.
Internetre fel... Lássuk, mi megy ma (2012.09.09. vasárnap) a közeli mozikban.

Az akciófilmekért nem rajongunk, így "A Bourne hagyaték" eleve kilőve.
Lássuk mi van még:

Ted: "...ííísmered Tedet?!" Ez a kérdés ugrott be az Így jártam anyátokkal c. sorozatból. Erről a filmről annyit tudtam csak, amit a trailer alapján láttam. Vagyis egy beszélő, trógerkedő plüssmackó, aki egy átlagos pasi életébe hoz némi felfordulást. Hiába a Family Guy alkotójának műve, nem voltunk benne biztosak, hogy nem csak unalmas fingós-hányós, füvezős-piálós, poénokkal lesz tele a film. (Mellesleg felsejlett bennem a Paul c. film, ahol egy idegen lény bohóckodott hasonlóképp másfél órán keresztül).

Csingiling - A szárnyak titka 3D: Az még rendben van, hogy nem vagyunk annyira öregek, de "valamiért" mégsem éreztük magunkat célközönségnek.

Magic Mike: Nappal átlagember, éjjel pedig táncosfiú egy clubban. Majd találkozik egy fiatal sráccal, akiben tehetséget lát és idézem a teasert: "Mike a szárnyai alá veszi a 19 éves fiút, és bevezeti a tánc, a bulik, a csajozás és a laza pénzszerzés világába. Nem kell hozzá sok idő, és a klub legújabb alkalmazottja saját rajongókra tesz szert, így a nyár sok-sok szórakozást ígér." Én ebben csak elvesztegetett időt és kidobott pénzt látok.

Prometheus: Mivel aznap még utaznunk kellett, sajnos nem fért volna bele az időnkbe, pedig ez a film felkeltette az érdeklődésemet, meg fogom nézni valamikor.

Merida a bátor: Talán megnézzük, de biztos nem moziban! Napjainkban sok számítógépes-animációs, 3d-s mese kering. Praktikus, mert kiváltja az élő szereplőket, a forgatásokat...stb. De sajnos egyre inkább telis-tele vannak sablonszerű történetekkel, előre látható fordulatokkal és unalmas klisékkel. Meridánál az első gondolatunk ez volt: "Ez a női Robin Hood?!"

Apa ég!: A trailerhez már volt szerencsém, amiből kiderül, hogy adott egy tisztességes és sikeres fiú, aki házasság előtt áll. És adott a fiú apja, aki kicsapongó, tróger életét éli és minden vágya, hogy ezt megoszthassa fiával is. És már szinte előttem van a film, ami csurig van a következő poénokkal: pisi-kaki, fingás-hányás, füves-piás lazulós...stb. Olyan elengedhetetlen jelenetekkel tarkítva, mint: egy elegáns fogadáson botrányos viselkedés... részegen magából bohócot csináló ember... cici-villantás váratlan (vagy inkább várt) helyzetekben. De persze a végén minden megoldódik és az egymástól távol álló felek tanulnak egymástól majd legvégül örök boldogság, ingyen sör és valami béna pop-zene zárja le a filmet. Adam Sandler pedig sajnos az utóbbi időkben nagyon is letette névjegyét ebben a műfajban, elég ha a Jack és Jill c. filmjére gondolunk. A film egyértelműen felejtős!

Madagaszkár 3: Vajon hány bőrt lehet lehúzni egy viszonylag sikeres meséről?! Az a szomorú, hogy már arra sem emlékszem, hogy a Madagaszkár 2-ben mi történt. (De az első részről mégis vannak emlékeim). A harmadik részben hőseink Európában kalandoznak egy vándorcirkusszal. Ebből azt szűröm le, hogy benne lesz Róma - Párizs - London. Talán néhány német-alföldi és alpesi tájkép és persze Spanyolország. A pingvinek pedig számomra túl erőltetett karakterek, főként, hogy már a Nickelodeon csatornán is van egy külön sorozatuk. Hiába a 3D, ezt is inkább otthon néznénk meg.

A sötét lovag - Felemelkedés: Nem vagyok egy Batman-fan, párom sem az, ennek ellenére ez a film lehet, hogy egész jó. Batman eddig sem volt vonzott a mozikba, de az új trilógiát egy szép napon meg fogom nézni.

Jégkorszak 4. - Vándorló kontinens: Na bumm... még egy rész a Jégkorszakból, ami ugyanabba a csapdába esett, mint a többi hasonló mese. Sok újdonságot nem mutat, de még képes bevonzani az embereket a mozikba, hogy az ne legyen bukta a film szempontjából. 3D ide, 3D oda, max. Motkány szimatoló orrlyukát tudom magam elé képzelni és egy gyengécske történetet. Szerintem ezt a folyamatot már csak azzal lehetne fokozni, ha a Jégkorszak 5. és a Madagaszkár 4. filmeket összevonnák és együtt parádéznának a mozivásznon.

Filmes élményekről a későbbiekben még fogok írni.


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturcseppek.blog.hu/api/trackback/id/tr794784975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása