HTML

Hétköznapi kultúrcseppek

Ez a blog hétköznapi kultúránk darabkáival foglalkozik. Tv műsorok, reklámok, politika és a satöbbi :) Ebben benne van az is, hogy kritikákat fogalmazok meg a saját szemszögemből. De az írásaim semmiképp sem mennek át "agyatlan fikázásba".

Friss topikok

Címkék

1 (1) 2012 (2) 2013 (1) 2014 (1) 4DX (1) 8 (1) Adam (1) Alex (1) Alkonyat (1) apa (1) apartman (1) árak (1) Balaton (1) Bándy (1) barom (1) béke (1) Bella (1) béna (1) beszámoló (2) beszéd (1) Bibione (1) Bochkor (1) Bochkor Gábor (1) Boros (1) Boros Lajos (1) bulvár (1) Bumeráng (1) bűnök (1) büntetés (1) Bye (1) ByeAlex (1) célközönség (1) csillag (2) dal (1) dalfesztivál (1) depresszió (1) díj (1) echo (1) Echo Tv (1) Edward (1) ég (1) Éhezők (1) ellenség (1) ellenségkép (1) élmény (1) ének (3) és (1) Eurovíziós (1) felvonulás (1) Ferenc (1) film (4) filmkritika (2) foci (1) focista (1) gondolat (1) gyenge (1) gyilkos (1) gyilkosság (1) győzelen (1) gyűlölet (1) halál (1) halálbüntetés (1) Hollandia (1) homoszexuális (1) igénytelen (1) ingyen sör (1) Izrael (1) Jacob (1) játék (1) jogok (1) Kata (1) kereskedelmi tv (1) kisebbség (1) kocsi (1) könyv (1) kretén (1) kritika (2) labdarúgás (1) maffia (1) magyar (3) Magyarország (1) magyarság (1) március 15 (1) Mark Wahlberg (1) máv (1) megasztár (2) megszűnik (1) Mila Kunis (1) mozi (3) műsor (4) negatív (1) nemzetek (1) Neo Fm (1) nyaralás (1) Olaszorszég (1) Orbán (1) örök élet (1) ostobaság (2) pálya (1) pártok (1) plüssmackó (1) pocsék (1) politika (1) politikai (1) Pride (1) producer (1) rádió (1) rap (1) reggeli (1) romantika (1) rossz (1) sajtó (1) sajtószabadság (1) Sandler (1) sekélyes (1) selejtező (1) siralmas (1) sorozat (1) stadion (1) szánalmas (1) Szaniszló (1) Szaniszló Ferenc (1) szappanopera (1) szavazás (1) szégyen (1) szerelem (1) szerelmek (1) születik (2) szurkolók (1) Tácsics (1) Tácsics díj (1) tánc (1) Ted (1) tehetségkutató (1) tehetségtelen (1) tengerpart (1) troll (1) tüntetés (3) tv (2) TV (1) TV2 (1) tv show átlagos éden hotel (1) Twilight (1) üdülés (1) unalmas (1) út (1) utazás (2) vámpír (1) vasút (1) VB (1) vereség (1) vetélkedő (1) Viadala (1) vígjáték (2) Világpanoráma (1) Voga (1) Voga János (1) vonat (1) zene (1) zsidó (1) zsűri (1) Címkefelhő

Jogunk van... vonulgatunk... mindenki más bekaphatja!

2012.07.09. 09:43 csabapayne

A múlt szombaton nem szívesen mentem volna a belvárosba, mivel nagy volt ott a felfordulás. Ugyanis a homoszexuálisok és egyéb szexuális kisebbségek megtartották szokásos évi felvonulásukat. A rendőrök által jól lezárt többnyire üres utcákon, "természetesen" nem akárhol, mint a belvárosban. És persze idén is szép számmal várták őket az ellentüntetők, emiatt is kellett telekordonozni a Pesti utcákat.

Nem vitatom el, hogy évente egyszer vonulgassanak a melegek a városban, hisz miért ne tehetnék meg. Bár mint oly sok minden (valóságshow, celeb-tragikomédiák, tehetségmutogató sms szavazós műsorok... stb.) mind "nyugatról" jött el hazánkba ahogyan a melegfelvonulás (Pride) is. Sajnálatos hogy ezzel együtt Pesten (úgy általában az országban) még mindig nem jött divatba a tiszta és kulturált tömegközlekedés, a normálisabb közbiztonság és egy kicsit több jó modor, előzékenység, udvariasság, igényesség...stb. De legalább melegfelvonulás már van kb.: 17 éve.

Engem ebben az egészben nem maguk a melegek, sem pedig vonulásuk ténye nem zavar. (Mivel egy évben egyszer vonulnak egy kicsit, aztán jövő nyárig a kutya se hall felőlük semmit.) Ami viszont rettentően idegesítő az évről évre felvonuló LMBT szervezetekben az a parádéjukat megelőző folytonos sírás-picsogás. Például azért rinyálnak, mert az Országos mentőszolgálat nem akarja ingyen és bérmentve biztosítani ennek a szexuális kisebbségnek magánrendezvényét. A rendőrség évről évre más útvonalon szeretné biztosítani a felvonulásukat, ami talán nekik is olcsóbb lenne. De persze ilyenkor jön a másik menetrend szerinti rinyálás: "NEKÜNK JOGAINK VANNAK ÉS KÉSZ! NE NYOMJANAK EL MINKET, SZEMÉT BELÜGYMINISZTÉRIUM!" És nagy általánosságban ilyenkor elkezdik sajnáltatni magukat, hogy ők a:

  • szegény
  • üldözött
  • elnyomott
  • jogaikban korlátolt
  • meghurcolt
  • előítéletekkel küzdő kisebbség

De persze ők majd a vonuláson jól megmutatják, ahogy ezt a kampányvideójukban is hirdetik. Jól megmutatják... de mit is?!?!? Igen... pont azt, hogy mennyire tudnak dacosan hisztizni, minden őket érő apróságon. A rinyálás közben pedig ugyanazokat az üres frázisokat pufogtatják időről időre: "Ez a homofób társadalom nem fogad el minket, pedig demokrácia van és egyenlő jogokat akarunk, mert mi egy elnyomott kisebbség vagyunk... stb". Mindezek tükrében a felvonulásban tevékenyen részt vevő szervezetek ugyanolyan egysejtű szinten gondolkodnak, mint az ő ellenük oly hevesen tüntető tulokhorda. Ők állandóan azt hangoztatják, hogy "A mocskos buzik befertőzik a várost meg a' egész óószágot és ez is a zsidók hibája!" Könnyen beláthatjuk, hogy a barikád mindkét oldalán ugyanaz a rinyálás megy csak más mögöttes tartalommal.

Valamelyik évben az ellentüntetőket a rendőrök teljesen körülzárták a vonulás alatt, majd könnygázzal oszlatták őket... számíthattak rá, így jártak. De sajnálatos módon az elzárt területre több ártatlan turista és egyszerű járókelő is betévedt, hisz nem tudhatták, hogy a melegfelvonulás miatt nemsokára úgy lezárja a tüntetők intelligenciájával vetekedő rendőrség a területet, hogy onnan senkit sem engednek ki hosszú percekig. És persze az ártatlanoknak is jutott a könnygázból jócskán... és volt olyan is, aki csak haza szeretett volna menni, de a kordonokon keresztül nem tudott... mert ugye biztosítani kell a homoszexuálisok vonulási jogát.

Így a melegek elég nehezen fogják magukat elfogadtatni a társadalommal. És itt ráadásul egy olyan társadalomról beszélünk, ahol az egyszerű dolgozóknak (pl.: bolti eladók, pénztárosok, építőmunkások...stb.) jogai is csúnyán sérülnek. (Rengeteg írás van ezekről ITT) Nem beszélve a rendőrökről, akik félve lőnek egy menekülő bűnöző után, mert a lövés után azt kell kivizsgálni, hogy jogszerűen használta e fegyverét vagy sem. (A bűnöző pedig ilyenen nem dilemmázik ha gyilkolni támad kedve). A tanárokat a diákok szóban és fizikailag is bánthatják, megfenyegethetik ha megbuktatja, vagy intőt ad neki teljesen jogosan. NESZE NEKED EMBERI JOGOK! Hányszor haladunk el olyan panelház mellett, ahol hétvégén is hangosan üvölt a zene valamelyik lakásból, pedig másoknak JOGUK VAN pihenni. Ez egy ilyen egymással szemben is teljesen lenéző, egymásba is jó nagyot rúgó, egymást meg nem értő társadalom. Ráadásul a politika már a fene tudja hány évtizede csak pofánkba hazudik...

És akkor itt jönnek a szexuális kisebbségek, akik egy ilyen frusztrált társadalomban akarják kiharcolni a SAJÁT jogaikat. Aztán csodálkoznak, hogy bevadult ellentüntetők szidják őket a belvárosban.

1. Könnyebbé tenné elfogadottságukat ha a melegek nem csak folyton a saját kisebbségi jogaikért rinyálnának, hanem kiállnának más nem homoszexuális átlag emberekért is... furcsa lenne eleinte, de hosszabb távon többet használna.

2.A kompromisszumra való hajlam is segítene a helyzeten. Ha a következő néhány évben nem a belvárosban parádéznának hanem valamelyik külső kerületben, az a rendőrság dolgát is megkönnyítené. Kevésbé kéne szigorúan biztosítani a területet, kevesebb lenne az ellentüntető is, ők is nagyobb biztonságban lennének és a környéken lakókat sem zavarná a sok lezárt utca.

3.Egymás elfogadása azt is jelenti, hogy elfogadom azt, hogy nem mindenki egyformán nyitott és elfogadó a szokásaiktól eltérő dolgokra. Fel kell mérni, hogy ezen az alapvetően káros társadalmi állapotokon hogyan lehet ésszerűen javítani. Folytonos rinyálással és melldöngetéssel csak az ellenkezőjét lehet kiváltani a kívánt célnak.

... én legszívesebben a józan észért szerveznék egy hatalmas felvonulást.











Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: tüntetés jogok ostobaság kisebbség felvonulás homoszexuális Pride

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturcseppek.blog.hu/api/trackback/id/tr734637166

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Eszemmegáll! (megint) 2012.07.10. 02:27:03

 1. Ha valamilyen esemény (mondjuk, egy Bruce Willis-film forgatása) miatt egy budapesti Duna-híd le van zárva, nem adok engedélyt olyan rendezvényre (például a Krisna Tudatú Hívők felvonulására), ami miatt egy másikat (csak nem a mellette lévőt?) ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása