HTML

Hétköznapi kultúrcseppek

Ez a blog hétköznapi kultúránk darabkáival foglalkozik. Tv műsorok, reklámok, politika és a satöbbi :) Ebben benne van az is, hogy kritikákat fogalmazok meg a saját szemszögemből. De az írásaim semmiképp sem mennek át "agyatlan fikázásba".

Friss topikok

Címkék

1 (1) 2012 (2) 2013 (1) 2014 (1) 4DX (1) 8 (1) Adam (1) Alex (1) Alkonyat (1) apa (1) apartman (1) árak (1) Balaton (1) Bándy (1) barom (1) béke (1) Bella (1) béna (1) beszámoló (2) beszéd (1) Bibione (1) Bochkor (1) Bochkor Gábor (1) Boros (1) Boros Lajos (1) bulvár (1) Bumeráng (1) bűnök (1) büntetés (1) Bye (1) ByeAlex (1) célközönség (1) csillag (2) dal (1) dalfesztivál (1) depresszió (1) díj (1) echo (1) Echo Tv (1) Edward (1) ég (1) Éhezők (1) ellenség (1) ellenségkép (1) élmény (1) ének (3) és (1) Eurovíziós (1) felvonulás (1) Ferenc (1) film (4) filmkritika (2) foci (1) focista (1) gondolat (1) gyenge (1) gyilkos (1) gyilkosság (1) győzelen (1) gyűlölet (1) halál (1) halálbüntetés (1) Hollandia (1) homoszexuális (1) igénytelen (1) ingyen sör (1) Izrael (1) Jacob (1) játék (1) jogok (1) Kata (1) kereskedelmi tv (1) kisebbség (1) kocsi (1) könyv (1) kretén (1) kritika (2) labdarúgás (1) maffia (1) magyar (3) Magyarország (1) magyarság (1) március 15 (1) Mark Wahlberg (1) máv (1) megasztár (2) megszűnik (1) Mila Kunis (1) mozi (3) műsor (4) negatív (1) nemzetek (1) Neo Fm (1) nyaralás (1) Olaszorszég (1) Orbán (1) örök élet (1) ostobaság (2) pálya (1) pártok (1) plüssmackó (1) pocsék (1) politika (1) politikai (1) Pride (1) producer (1) rádió (1) rap (1) reggeli (1) romantika (1) rossz (1) sajtó (1) sajtószabadság (1) Sandler (1) sekélyes (1) selejtező (1) siralmas (1) sorozat (1) stadion (1) szánalmas (1) Szaniszló (1) Szaniszló Ferenc (1) szappanopera (1) szavazás (1) szégyen (1) szerelem (1) szerelmek (1) születik (2) szurkolók (1) Tácsics (1) Tácsics díj (1) tánc (1) Ted (1) tehetségkutató (1) tehetségtelen (1) tengerpart (1) troll (1) tüntetés (3) tv (2) TV (1) TV2 (1) tv show átlagos éden hotel (1) Twilight (1) üdülés (1) unalmas (1) út (1) utazás (2) vámpír (1) vasút (1) VB (1) vereség (1) vetélkedő (1) Viadala (1) vígjáték (2) Világpanoráma (1) Voga (1) Voga János (1) vonat (1) zene (1) zsidó (1) zsűri (1) Címkefelhő

Március 15. (Kezdődik)

2012.03.15. 11:59 csabapayne

Akár, akarjuk, akár nem. Akár szeretjük, akár nem. A politikai is részét képezi mindennapi kultúránknak. (Majd talán később erről is írok egy bejegyzést). Ma ismét eljött március 15. napja, ami eredetileg a magyarság egyik jelentős nemzeti eseményéhez köthető. A magyarok szabadsága akkoriban sokkal korlátoltabb volt, mint manapság, hiszen abban az időben már egy zászló kitűzése, kokárda feltűzése is forradalmi cselekedetnek számított. Akkor Pest Budán, nagyon elterjedt volt a német nyelv. És még sorolhatnám... Ma azokra emlékezünk, akik elindították ezt a sorsfordító folyamatot (Petőfi Sándor, Batthyány Lajos, Kossuth Lajos, Széchenyi István, Vasvári Pál, Irinyi János...stb.). Legalább is elvileg rájuk emlékezünk...kokarda.jpg

Mára viszont ezen a napon sokakból előbújik a politika ördöge és különböző világnézetű tüntetéseken, gyűléseken hőbörögnek. Közben kisajátítják maguknak a "Pesti Ifjak" 1848-as eszméit. Amikor megnéztem kik és miért fognak ma felvonulni, megállapítottam, hogy elég görcsös lesz ez az idei nemzeti ünnep is.

Íme az ünnep első "eseménye": "Diktátor, diktátor - Megzavarták a mohácsi polgármester ünnepi beszédét"   Erről beszélek... Bár én sem vagyok oda a mai magyar politikusokért. De az ilyen tuskók az ilyen akciókkal csak azt érik el, hogy magukat járatják le. Mikor elvezették a rendőrök, akkor is csak ennyire tellett tőle: "ez a demokrácia, ez a nemzeti együttműködés rendszere". Én is beszaladhatnék egy színházi előadás közepén a színpadra, majd eléneklem a Rózsaszín Pitbull punkzenekar egyik kevésbé mocskos dalát. Demokrácia van, megtehetem, nem igaz ?! De a demokrácia azért akkor sem egyelő a baromökörséggel! Ha az illetőnek annyira baja van a polgármesterrel, akkor miért nem intézi el vele négyszemközt?!

Na de lássuk mi a mai kínálat Pesten:
Egymillióan a sajtószabadságért tüntetés (milla): Szép dolog a sajtószabadság, de attól még nem lesz olcsóbb a benzin, az élelmiszerek és az emberek általános szellemi színvonala sem fog ugrásszerűen felszökni legalább egy picivel a nyugat-európai szint alá. Gondolom annyiról fog szólni az egész rendezvény, hogy:
A kormány rossz, Orbán, maga az ördög, sajtószabadságot, demokráciát, köztársaságot, meg hasonló magasztos és szépen hangzó eszméket követelnek a semmibe kiáltva. Valamiért Dopeman is úgy érzi, hogy velük együtt kell óbégatnia egyfajta kampányarcként. Elénekelnek majd pár Pa-Dö-Dö számot, hazamennek abban tudatban, hogy "jól megmutattuk a szemét fidesznek". A rendezvény gyakorlatilag a politikai húsosfazéktól távolabb lévő megmondóemberek helyezkedéséről szól, hogy majd jó magyar szokás szerint ha eljön az idő, akkor ők "jó időben, jó helyen" koslassanak.

dühöngő.jpgA kormány lengyelekkel megtámogatott, indokolatlanul optimista hangvételű rendezvényen tart egy egész napos városnézést. A lengyel vendégeknek ez jó, mert kapnak egy kis látnivalót és részt vesznek egy hamisíthatatlan népnemzeti "fidesz-fiesztában". Aminek fénypontja természetesen Orbán Viktor lesz, aki biztos kemény tekintettel fogja elmondani, hogy a kormány úgy dacol az EU-IMF párossal szemben, mint ahogy Petőfiék tették ezt anno... no comment :P

A millások mellett meg fog jelenni egy kisebb csoport, akiknek bár szintén nem tetszik a kormány. De a sajtószabadság megmondóemberei által megvezetett sok száz ember mégis jobban piszkálja a csőrüket, ezért gyanítom "ünnepi duhajkodást" fognak tartani. Szomorú tény, hogy bár közös a cél (egy jobb, boldogabb ország), a kivitelezés módjában mégsem képesek a felek egymással tárgyalni és megegyezni (pedig volna miben az összes félnek). Ugye ismerős a helyzet... Így jobb híján "zsidóznak és náciznak" egy nagyot egymásra, talán még pár pofon is elcsattan, akkor a rendőrök sem maradnak munka nélkül.

Ott lesz még a belvárosban az egyre népszerűbb Jobbik is. A zászlóerdő mögül ők is Petőfi szellemét hívják segítségül. Mégpedig, úgy hogy "k***anyáznak" egy nagyot az EU-nak, IMF-nek és a többi általuk kevésbé kledvelt szervezetnek. Ahogy azt Petőfi tette a Mit beszél az német... c. versében. Talán kigyullad még egy EU zászló is. Meghallgatnak egy koncertet és másnap ők is találkozni fognak ugyanazzal a helyzettel, mint a többi kedves kis és nagycsoportos tüntető: a helyzet nem lett jobb, a mindenkit érintő problémák továbbra sem szűntek meg, a "politikai nagykutyák" holnaptól is elfogadnak bármilyen  7 számjegyű kenőpénzt. A megoldásról pedig mindenkinek megmarad a saját sziklaszilárd elképzelése, amiből egy betűt nem fog engedni.

Senkit nem akarok lebeszélni politikai nézeteiről és rendezvényeken való részvételről. De egy picit azért mindenki nézzen a szónokok és megmondóemberek szavai mögé is. És a rögeszméinken legalább egy picit lazítsunk, mert így ünneplés helyett marad a politikai görcsölés.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: tüntetés március 15 ostobaság pártok

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturcseppek.blog.hu/api/trackback/id/tr974318052

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A diktátor beszéde 2012.03.16. 08:32:06

Kedves Naplóm!Ezt nem bírom tovább. Félek. Hazámban fasiszta diktatúra van. Hiába próbálnak minket felszabadítani Európa demokratái, mert a Vezér és az ő agymosott hívei ezt nem hagyják. Rajtunk már Dani sem segíthet. Úgy érzem, eljött az idő, hogy nap...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása