HTML

Hétköznapi kultúrcseppek

Ez a blog hétköznapi kultúránk darabkáival foglalkozik. Tv műsorok, reklámok, politika és a satöbbi :) Ebben benne van az is, hogy kritikákat fogalmazok meg a saját szemszögemből. De az írásaim semmiképp sem mennek át "agyatlan fikázásba".

Friss topikok

Címkék

1 (1) 2012 (2) 2013 (1) 2014 (1) 4DX (1) 8 (1) Adam (1) Alex (1) Alkonyat (1) apa (1) apartman (1) árak (1) Balaton (1) Bándy (1) barom (1) béke (1) Bella (1) béna (1) beszámoló (2) beszéd (1) Bibione (1) Bochkor (1) Bochkor Gábor (1) Boros (1) Boros Lajos (1) bulvár (1) Bumeráng (1) bűnök (1) büntetés (1) Bye (1) ByeAlex (1) célközönség (1) csillag (2) dal (1) dalfesztivál (1) depresszió (1) díj (1) echo (1) Echo Tv (1) Edward (1) ég (1) Éhezők (1) ellenség (1) ellenségkép (1) élmény (1) ének (3) és (1) Eurovíziós (1) felvonulás (1) Ferenc (1) film (4) filmkritika (2) foci (1) focista (1) gondolat (1) gyenge (1) gyilkos (1) gyilkosság (1) győzelen (1) gyűlölet (1) halál (1) halálbüntetés (1) Hollandia (1) homoszexuális (1) igénytelen (1) ingyen sör (1) Izrael (1) Jacob (1) játék (1) jogok (1) Kata (1) kereskedelmi tv (1) kisebbség (1) kocsi (1) könyv (1) kretén (1) kritika (2) labdarúgás (1) maffia (1) magyar (3) Magyarország (1) magyarság (1) március 15 (1) Mark Wahlberg (1) máv (1) megasztár (2) megszűnik (1) Mila Kunis (1) mozi (3) műsor (4) negatív (1) nemzetek (1) Neo Fm (1) nyaralás (1) Olaszorszég (1) Orbán (1) örök élet (1) ostobaság (2) pálya (1) pártok (1) plüssmackó (1) pocsék (1) politika (1) politikai (1) Pride (1) producer (1) rádió (1) rap (1) reggeli (1) romantika (1) rossz (1) sajtó (1) sajtószabadság (1) Sandler (1) sekélyes (1) selejtező (1) siralmas (1) sorozat (1) stadion (1) szánalmas (1) Szaniszló (1) Szaniszló Ferenc (1) szappanopera (1) szavazás (1) szégyen (1) szerelem (1) szerelmek (1) születik (2) szurkolók (1) Tácsics (1) Tácsics díj (1) tánc (1) Ted (1) tehetségkutató (1) tehetségtelen (1) tengerpart (1) troll (1) tüntetés (3) TV (1) tv (2) TV2 (1) tv show átlagos éden hotel (1) Twilight (1) üdülés (1) unalmas (1) út (1) utazás (2) vámpír (1) vasút (1) VB (1) vereség (1) vetélkedő (1) Viadala (1) vígjáték (2) Világpanoráma (1) Voga (1) Voga János (1) vonat (1) zene (1) zsidó (1) zsűri (1) Címkefelhő

A Bumeráng elszállt...

2012.08.07. 15:32 csabapayne

Nyilván senkinek sem kell különösebben bemutatni az egyik legnépszerűbb reggeli rádiós műsort, a Bumerángot. A műsort már 1999 kezdete óta Bochkor Gábor és Boros Lajos neve fémjelezte és most úgy néz ki, hogy ismét megszűnik. Habár Bochkor igyekszik megmenteni valahogy a produkciót, amiből egyébként a nagy páros másik tagja Boros Lajos éppen kilépni készül. Milyennek is láttam a Bumerángot?

1999-ben az akkori Sláger rádión indult a műsor mivel még iskolai éveimet töltöttem bőszen, így nem hallgattam őket, csak annyi tudtam a Bumerángról, hogy 2 lökött ember, sok marhaságot beszél minden reggel és ez egyre több embernek tetszik. (Nyáron pedig jobb dolgom is volt, mint rádiót hallgatni ;) ) Az évek teltek, népszerűségük egyre csak nőtt. Még egy zenei albumot is kiadtak:
A kép alapján Boros olyan mint egy komisz gyerek, Bochkor pedig úgy fest, mintha Bobby Ewing elment volna a Marlboro Man válogatásra.

De mivel a műsor kitartóan ment télen-nyáron, így munka mellett én is találkoztam a Bumeránggal. Ekkorra a Boros - Bochkor páros annyira népszerű lett, hogy addigra a hallgatók már Isteneknek nevezték őket. Nekem ez mindig is furcsa volt, mert annyira nem voltak jók, mint amekkora felhajtást csináltak maguk körül. De meg kell hagyni azt nagyon profin csinálták. Időnként tényleg egész viccesek voltak, de néha csak unalmasak és fárasztóak. De hát nincs ebben semmi baj, hisz lehet nekik is és nekem is jobb és rosszabb napom. De a műsorokból mindig az jött le, hogy ők minden áldott reggel ugyanolyan fényesen ragyognak, ami azért fura volt... de hát "Istenek" voltak vagy mi a szösz, bár én sosem éreztem azt az "Isteni" szikrát bennük.

Az adásokat jól felépítették, egyik hatalmas előnye az volt a műsornak, hogy kommunikáltak a hallgatókkal, naponta egyet-egyet felhívtak és sok beérkező SMS-t olvastak fel, de helyén kezelték az ostoba beszólásokat is. Sok esetben érdekes, mókás fő témákat választottak, amivel kapcsolatban beolvasták a hallgatók véleményeit is, ezen kívül sok visszatérő rovat is volt a Bumerángban. Én sosem voltam nagy rajongója a műsornak és nem hallgattam rendszeresen, de el kell ismerni, hogy néha tényleg egész jók voltak ott a mikrofon mögött. Leginkább az tetszett, amikor kreatív ötletekkel álltak elő. Viszont idővel nem volt nehéz észrevenni azt sem, hogy mekkora reklámözön tartozott hozzájuk. A reklámblokkokat egy hét után kívülről lehetett fújni. A műsorvezetők pedig kereskedelmi akcióban is részt vettek... de hát már csak ilyen ez a kereskedelmi rádiózás.

Boros Lajos a műsor alapján egy vidám, bohém, művészléleknek tűnt számomra. Hozzá hasonlóan talán a "legnormálisabb" Voga János volt. Bochkor Gábor képe már sokkal összetettebb: ő egy nagyvilági, nyárspolgárnak tűnt. Sokszor pökhendi módon leszólt olyan dolgokat is, amiket ő nem igazán értett. Mint pl.: egy sportriporter túlzott lelkesedését egy olimpiai aranyérem megszerzésekor. (Az ominózus felvétel). De becsületére legyen szólva később elismerte a hibáját és bocsánatot kért. Egyébként Bocsi néha tényleg úgy viselkedett mint valami tévedhetetlen "Isten", aki legalább két méterrel a hívei feje fölött jár és onnan osztja nekik az észt. Ez nem tetszett benne, de ő sem azért pofázott a mikrofonban reggelente, hogy az ízlésemnek állandóan megfeleljen.

2009-ben én is hallgattam, ahogyan saját magukat siratták a Sláger rádió megszűnése miatt, mivel erősen gyanús volt, hogy a Bumeráng is meg fog szűnni a rádióval együtt. Persze én sejtettem, hogy ez nem teljesen így lesz és a műsor átkerül majd az új rádióadóra... úgy is lett. (Egymással ellentétes érdekeltségű cégcsoportok párharca volt ez). Aztán Neo FM-en újraindult a Bumeráng, mintha mi sem történt volna. (Ezért aztán megérte akkoriban annyit picsogni). Arculatra szinte teljesen ugyanaz volt a rádióadó, mint elődje, a Sláger. Ebben az időszakban valahogy meguntam a műsort, pedig az mit sem változott. Bár az szembetűnő volt, hogy 2-3 naponta a Bumeráng szünetei alatt szinte állandóan ugyanazokat a számokat játszották. És talán az is közrejátszott, hogy a műsorban egy semmitmondó hír kapcsán felhívták Ganxta Zolee-t, aki aztán hosszú percekig istenítette Diego Maradonát... akkor valahogy nem éreztem magam célközönségnek. Most pedig kiderült, hogy a Neo FM rádió is kipurcant a pénzhiánytól és tetemes tartozásaitól. A stáb pedig felmondott. De mit is várunk egy olyan országban, ahol létezhet olyan "üzletember", akit aztán marhára nem érdekel, hogy sok ezer ember reggeli szórakozásának annyi. És én a Bumerángnak még csak nem is voltam nagy rajongója, így engem nagy veszteség nem ért, a lelkes hallgatókat viszont igen. Ha  viszont Boros Lajos kilép, onnantól már nem is szállna olyan jól az a Bumeráng.

Szólj hozzá!

Címkék: reggeli rádió műsor megszűnik Bochkor Gábor Boros Bochkor Bumeráng Neo Fm Boros Lajos Voga János Voga

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturcseppek.blog.hu/api/trackback/id/tr574700076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása