HTML

Hétköznapi kultúrcseppek

Ez a blog hétköznapi kultúránk darabkáival foglalkozik. Tv műsorok, reklámok, politika és a satöbbi :) Ebben benne van az is, hogy kritikákat fogalmazok meg a saját szemszögemből. De az írásaim semmiképp sem mennek át "agyatlan fikázásba".

Friss topikok

Címkék

1 (1) 2012 (2) 2013 (1) 2014 (1) 4DX (1) 8 (1) Adam (1) Alex (1) Alkonyat (1) apa (1) apartman (1) árak (1) Balaton (1) Bándy (1) barom (1) béke (1) Bella (1) béna (1) beszámoló (2) beszéd (1) Bibione (1) Bochkor (1) Bochkor Gábor (1) Boros (1) Boros Lajos (1) bulvár (1) Bumeráng (1) bűnök (1) büntetés (1) Bye (1) ByeAlex (1) célközönség (1) csillag (2) dal (1) dalfesztivál (1) depresszió (1) díj (1) echo (1) Echo Tv (1) Edward (1) ég (1) Éhezők (1) ellenség (1) ellenségkép (1) élmény (1) ének (3) és (1) Eurovíziós (1) felvonulás (1) Ferenc (1) film (4) filmkritika (2) foci (1) focista (1) gondolat (1) gyenge (1) gyilkos (1) gyilkosság (1) győzelen (1) gyűlölet (1) halál (1) halálbüntetés (1) Hollandia (1) homoszexuális (1) igénytelen (1) ingyen sör (1) Izrael (1) Jacob (1) játék (1) jogok (1) Kata (1) kereskedelmi tv (1) kisebbség (1) kocsi (1) könyv (1) kretén (1) kritika (2) labdarúgás (1) maffia (1) magyar (3) Magyarország (1) magyarság (1) március 15 (1) Mark Wahlberg (1) máv (1) megasztár (2) megszűnik (1) Mila Kunis (1) mozi (3) műsor (4) negatív (1) nemzetek (1) Neo Fm (1) nyaralás (1) Olaszorszég (1) Orbán (1) örök élet (1) ostobaság (2) pálya (1) pártok (1) plüssmackó (1) pocsék (1) politika (1) politikai (1) Pride (1) producer (1) rádió (1) rap (1) reggeli (1) romantika (1) rossz (1) sajtó (1) sajtószabadság (1) Sandler (1) sekélyes (1) selejtező (1) siralmas (1) sorozat (1) stadion (1) szánalmas (1) Szaniszló (1) Szaniszló Ferenc (1) szappanopera (1) szavazás (1) szégyen (1) szerelem (1) szerelmek (1) születik (2) szurkolók (1) Tácsics (1) Tácsics díj (1) tánc (1) Ted (1) tehetségkutató (1) tehetségtelen (1) tengerpart (1) troll (1) tüntetés (3) TV (1) tv (2) TV2 (1) tv show átlagos éden hotel (1) Twilight (1) üdülés (1) unalmas (1) út (1) utazás (2) vámpír (1) vasút (1) VB (1) vereség (1) vetélkedő (1) Viadala (1) vígjáték (2) Világpanoráma (1) Voga (1) Voga János (1) vonat (1) zene (1) zsidó (1) zsűri (1) Címkefelhő

Kreténség és maffiaromantika: tévékettő... "én így szeretlek!"

2013.01.10. 13:59 csabapayne

Épp a TV2 volt bekapcsolva a napokban, amikor megpillantottuk valaminek az introját: Ami nem állt másból, mint: valami semmitmondó zene, amiben a dalszöveget szerintem egy 14 éves Jóban Rosszban rajongó írta. A képi világa pedig abból állt, hogy különféle arcok jelentek meg különböző bőrfelületeken, mint valami tetoválás. Az arcokhoz furcsa latin, angolszász és magyar neveket párosítottak. (Pl.: Lorenzo, Frenki, Brigi).
De nem kellett sokat bámészkodni, máris tolták az arcunkba a címet: "Bűnök és szerelmek". Azonnal kapcsoltunk is át valami kevésbé ijesztő műsorra. És nem is foglalkoztam volna vele, ha másnap a neten nem akadtam volna rá pár érdekes cikkre:

Hogyvolt blog
Comment blog

Aztán beletekintettem a sorozatba:
És elolvastam a producerrel készült interjút is:
http://www.origo.hu/teve/20130107-mu-roland-is-visszaterhet-interju-a-joban-rosszban-producerevel.html

Pár idézet az interjúból:
"...Tudomásul kell venni, hogy a hétköznapi ember káromkodik, bazmegol, de én ezt nem tehetem bele, ennek ellenére igyekszünk közelebb vinni az élethez..."
"...a célközönségünk nőkből áll..."
"...Erre én bevittem az előző napi Tényeket és az aznapi bulvársajtót, hogy nézzék meg, mik történnek, mit fogyaszt a néző, az olvasó. Ebből kell építkezni. A szép, emelkedett történeteket is meg lehet csinálni, csak az, hogy valaki elment dolgozni, hazafelé vett a boltban kaját, otthon megette, és aludt egy jó nagyot, senkit sem fog érdekelni...."

A producer úr szerint az átlagember egy bulvárfogyasztó, bazmegoló biorobot, akinek az érdeklődési köre főként a halálesetek, balesetek, bűncselekmények, maffia és Benkő Dániel pénisze körül forog. Na meg persze Hajdú Péter és Damu Roland meg a többiek körül. Mert nagyjából ezek mennek a Tényekben és a bulvármédiában. Mellesleg egy "szép emelkedett történetet is meg lehet csinálni" jól, de ahhoz már művészi érzék, empátia, elegendő élettapasztalat is kellene. Vagyis szélesebb látókör, hozzáértés, hogy ne csak a Valóságshow-k célközönségeit fogják meg, egy újabb igénytelen produkcióval.

A sorozatról:
Egy maffiacsaládról szól akik... hát... őőő... maffiáskodnak. Kb.: ennyi ragadt meg bennem.  Van benne egy eltitkolt gyermek és egy intézetből kiengedett tinilány is. És már a sorozat elején felsejlik az unalomig rágott "Rómeó és Júlia" motívum. főként, hogy a tufa rendező ténylegesen a Rómeó nevet adta a férfi karakternek. (Amikor alapötleteket gyűjtött, azt a kőbányai Makk Hetes presszóból szedhette). A film alatt néha narrátor kezdi el kommentálni az eseményeket. Talán azért, hogy célközönség halmazába eső retardáltabbak is felfogják, hogy mi történik. Ez a narráció gyakorlatilag  dokumentarista szappanopera stílust kölcsönöz ennek az audiovizuális mosléknak.Egy pontos idézet a narrációból: "Az ifjú szerelmesek rejtőzködésének oka Blanka apja, Tibor, aki tiltja, hogy lány fiúkkal ismerkedjen."
...
...
...
Indoklás nincs! Ezt értelmezné valaki??? Egy kamasz lány, akit az apja apácának, vagy leszbinek akar nevelni??? De hát a lányos apák már csak ilyenek, indokolatlanul tiltják a lányaiknak, hogy társas kapcsolatokat alakítsanak ki ellenkező neműekkel.... agyhalál!
A comment blognak teljesen igaza van abban, hogy a forgatókönyvet akár a kurucinfo szerkesztői is írhatták volna. Hiszen a kurucék és a Jobbik pártja is szinte minden héten az ilyen alakok miatt hőbörög és cigányozik, mint amiket ez a sorozat is prezentál.

Műfaja:
Tisztán hazai készítésű szappanopera. De ha minden epizód alatt Vona Gábor audiokommentje szólna, akkor még elmenne Jobbikos propagandasorozatnak is. Amikor azzal kampányolnak, hogy támogassuk a hazai termékeket, akkor EZ A SOROZAT MÉG CSAK VÉLETLENÜL SE JUSSON ESZÜNKBE!!! A magyar filmsorozatgyártás egyébként is eléggé mélyponton vergődik és amíg ilyen szűk látókörű média-vitézek  készítenek műsorokat, addig korántsem ez a sorozat fogja a mélypontot jelenteni.

A célközönség:
A producer szerint főként nők, de szerintem bárki, aki 20:00 óra környékén a TV-t bámulja és még nem volt neki elég az aznapi sokkterápiából amit Tények nyújthatott.

2 komment

Címkék: sorozat magyar maffia bulvár és műsor szappanopera igénytelen kretén producer bűnök célközönség szerelmek TV TV2

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturcseppek.blog.hu/api/trackback/id/tr485009962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Liping 2013.01.10. 18:38:04

Nem akarok nyelvtannáciskodni, de az idézetben a központozás nem igazán okés.
Helyesen:
"Az ifjú szerelmesek rejtőzködésének oka Blanka apja, Tibor, aki tiltja, hogy lány fiúkkal ismerkedjen."
süti beállítások módosítása